Securitatea platformei Betano: o analiză detaliată

Publicat în 26/06/2023 
Ultima actualizare 23/02/2024

Atunci când vine vorba de alegerea unei case de pariuri la care să joci, securitatea este unul dintre principalii factori pe care trebuie să îi iei în considerare. În cele ce urmează vom analiza securitatea platformei Betano și toate măsurile pe care operatorul le ia pentru a se asigura că datele personale și banii tăi sunt în siguranță. Citește în continuare pentru a afla mai multe.

Metodele de securitate adoptate de Betano

Deoarece este licențiată în România, platforma Betano folosește metode de securitate în conformitate cu legislația în vigoare. Îți prezentăm, în secțiunile de mai jos, toate metodele folosite de Betano pentru a-ți proteja datele personale.

Criptarea datelor

Aceasta este o metodă de securitate prin care datele tale sunt securizate și pot fi citite doar de către cineva care are o cheie de decriptare.

Practic, în momentul în care utilizezi platforma pe telefonul tău mobil sau pe laptop, datele sunt criptate. Apoi, ele sunt transmise pe internet către serverele Betano. Acolo, ele sunt decriptate și stocate. Prin date nu vorbim doar despre informațiile tale personale ci și cele bancare dar și pariurile plasate.

La ora actuală, Betano folosește protocoale SSL/TSL pentru criptarea datelor între tine și baza de date de pe serverele lor. Astfel, pentru ca datele tale să fie furate, hoțul ar trebui să cunoască cheia de criptare. Până la ora actuală nu există nici un caz în care securitatea platformei Betano să fi fost compromisă.

Autentificarea în doi pași

O altă măsură importantă de securitate implementată de Betano este autentificarea în 2 pași.

Aceasta este, așa cum sugerează și numele, o metodă prin care utilizatorul trebuie să folosească 2 parole pentru a se putea loga în contul său. Prima este parola pe care și-a setat-o la crearea contului iar cea de-a doua este un cod pe care îl primește pe SMS sau email. Codul respectiv are o valabilitate de scurtă durată. Astfel, dacă nu este folosit în primele minute de la generare el nu mai este valabil.

Politica de confidențialitate

Așa cum sugerează și numele, politica de confidențialitate nu este altceva decât o declarație a Betano în care explică felul în care stochează pe server dar și cum le utilizează. Politica de confidențialitate a unei companii trebuie să fie în conformitate cu Legea protecției datelor cu caracter personal (GDPR) valabilă din 31 iulie 2018.

De asemenea, politica de confidențialitate mai trebuie să conțină menționeze și durata de stocare a datelor utilizatorilor și, poate la fel de important, cu cine mai sunt ele partajate.

Dacă dorești să afli toate aceste informații, citește politica de confidențialitate a Betano, disponibilă pe site-ul operatorului.

Securitatea platformei Betano

Responsabilitatea utilizatorilor în securitatea contului

Așa cum se poate vedea, Betano ia toate măsurile posibile pentru a se asigura că datele utilizatorilor sunt în siguranță. Însă, pentru protejarea lor este nevoie și de vigilență din partea ta. Mai jos îți explicăm ce trebuie să faci pentru a te asigura că nimeni nu îți va sparge contul Betano.

Crearea unei parole puternice

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci pentru a-ți menține contul sigur este să îți creezi o parolă puternică.

Practic, parolele slabe sunt unul dintre principalele motive pentru care un cont online poate fi spart. Un studiu recent arată că aproximativ 30% din conturile sparte au fost compromise deoarece utilizatorii aveau o parolă slabă. De exemplu, în 2022, cea mai utilizată parolă a fost chiar „parolă”, după care „123456” și „123456789”.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o parolă imposibil de ghicit:

 • Folosește cel puțin 12 caractere
 • Ai grijă ca parola ta să conțină atât litere (mici și mari), cât și simboluri sau numere
 • Evită să folosești nume proprii, fraze comune, etc.
 • Evită să îți stochezi parolele în browsere – aici ele nu sunt criptate
 • Dacă nu le poți ține minte, utilizează un manager de parole. Acesta îți va cripta toate datele.
 • Nu folosi aceeași parolă la mai multe conturi. Dacă unul dintre ele este compromis nici celelalte conturi nu vor fi în siguranță
 • Schimbă parolele o dată la câteva luni

Evitarea phishing-ului sau atacurilor de tip scam

Un atac de tip phishing, sau scam, este un atac informatic creat pentru a te face să îți împărtășești datele personale cu indivizi care doresc să îți fure banii. Din nefericire, pe fondul creșterii numărului de servicii online disponibile, în România numărul de atacuri de tip phishing a crescut destul de mult în ultima perioadă.

Dar cum recunoști un astfel de atac? Iată cum se desfășoară el

 1. Primești un SMS sau un email aparent, de la o platformă online unde ai deja un cont, cu un link și ți se cere să îl accesezi.
 2. În momentul în care folosești linkul ești trimis pe o pagină care seamănă cu cea originală
 3. După ce folosești datele de logare, acestea sunt folosite apoi de hoți pentru a se loga în contul adevărat și a-ți fura datele sau banii

Ți-am pregătit o serie de sfaturi care să te ajute să nu ajungi victima unui atac de tip phishing:

 1. Nu dezvălui datele personale și de contact nimănui necunoscut
 2. Nu utiliza linkurile pe care le primești via SMS, email sau mesaje pe social media
 3. Raportează email-ul ca spam în cazul în care nu știi cine ți l-a trimis
 4. Accesează site-urile de pe internet fie prin intermediul motoarelor de căutare fie tastând direct adresa în browser

Dacă ai căzut victimă unui astfel de atac trebuie să intrii imediat și să schimbi parola contului vulnerabil. În cazul în care nu îți mai poți accesa contul contactează imediat serviciul de relații cu clienții al site-ului respectiv.

Contactul cu Betano în probleme de securitate

Dacă te afli în situația în care datele tale de logare la Betano au fost furate, ia imediat legătura cu serviciul de relații cu clienții. Iată cum o poți face:

 • Telefonic, la +40 31 630 1015, între orele 8 și 24
 • Prin live chat direct pe site
 • Prin email, la romania@betano.com
18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial